Kilpailuohjeet

ORAVACUP 5. OSAKILPAILU EURASSA 29.7.2020

 

Kilpailuohje

 

Kilpailusäännöt

Kilpailussa sovelletaan SSL:n lajisääntöjä, Oravacupin sääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita.

 

Kilpailukeskus

Kauttuan koulu, paikoitus maksimissaan 300 m:n etäisyydellä koulun pihalta.

 

Kartta ja rastimääritteet

Tulostekartta muovikotelossa, kaikilla sarjoilla mittakaava 1:7500, käyräväli 2,5 m. Kartan koko A5 H12-sarjassa ja sitä nuoremmilla, muilla A4. Kartta päivitetty 7/2020. Rastimääritteet kartassa (ei irtorastimääritteitä).


Maasto

Maasto on pääosin nopeakulkuista ja tasaista kangasmaastoa. Alue on suosittua ulkoilualuetta, joten maastossa risteilee runsaasti polkuja. Näkyvyyttä maastossa rajoittaa ainoastaan muutama tiheämpi alue. Maaston poikki kulkee kaksi käytöstä poistettua junarataa, joiden käyttäminen reittinä on sallittua.


Lähtö

Kaikilla kilpailijoilla on sama lähtö, jonne on matkaa 500 m keltaista viitoitusta seuraten. Lähtö toteutetaan vapaalla lähtöajalla, lähettäen joka minuutti yksi rastireitille ja yksi suorille radoille. Lähtö on avoinna klo 17-19. Lähtöpaikalla on saatavissa Emit-tarkistuslipukkeita.

Lähdön järjestelyt: Suunnistajat siirtyvät 3 minuuttia ennen lähtöhetkeä opaskartoille, jossa kilpailijan nimi ja emit-numero tarkistetaan. RR-sarjat saavat kartan ja opastuksen 2 minuuttia ennen lähtöhetkeä. Muut sarjat saavat ottaa karttansa 1 minuutti ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu järjestäjien valvomasta nollauksesta. K-piste sijaitsee lähdössä.


Leimaustapa ja rastit

Rastit pitää kiertää numerojärjestyksessä. Rastireittisarjoissa on rastilla RR-tunnukset eli esim. ykkösrastilla lukee leimauslaudassa ja rastilipussa RR1. Muiden sarjojen rasteilla (mukaan lukien TR) ovat normaalit kooditunnukset. Koska aika otetaan emit-kortista on oleellisen tärkeää tarkistaa sen toimivuus kisakeskuksen nollauspukilla. Lähdössä aika lähtee käyntiin vasta nostettuasi kortin nolla-leimasimesta, joten nollaa rauhassa ja huolella.

Mikäli ilmoittautumistiedoista puuttuu Emit-kortin numero, on kilpailunjärjestäjä varannut kilpailijalle vuokrakortin. Virheellinen Emit-numero on korjattava infossa ennen lähtöä. Muistakaa tarkistaa Emit-numero lähtöluettelosta!


Siimarit

Kilpailussa on vain yksi rastireitti, joka on viitoitettu maastoon yhtenäisellä näkyvällä valkoisella nauhalla. Kaikki RR-sarjat H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, sekä saattajasarja RR1 ja RR2 kiertävät saman radan.


Ratapituudet ja rastien lukumäärä

H/D8RR, H/D9RR, H/D10RR, RR1, RR2: 1,8 km (2,6 km) 6 rastia

H/D11TR, TR: 1,9 km 7 rastia

H/D12, R1: 2,0 km 8 rastia

H/D13, R2: 3,1 km 10 rastia

H/D14, R3: 3,8 km 12 rastia

D16: 4,1 km 13 rastia

H16: 4,6 km 15 rastia

Kunto/Autokuski 4,6 km 15 rastia, karttoja infosta 5€ / kpl

 

Viimeinen rasti ja maali

Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti ja maali. Viimeiseltä rastilta (RR6 ja 172) on viitoitus maaliin. Kilpailussa on käytössä maalileimaus eli muista leimata myös maaliviivalla! Kaikkien kilpailijoiden, myös keskeyttäneiden, pitää tulla maalin ja leimantarkastuksen kautta. Maalista kilpailijat opastetaan takaisin kilpailukeskukseen, jossa leimantarkastus tapahtuu.


Palkinnot ja karttojen luovutus

Kaikki palkitaan maalissa pienellä herkulla. Kartat saa pitää maaliintulon jälkeen

 

Tulokset

Lopulliset tulokset selviävät vasta klo 19 jälkeen ja julkaistaan myöhemmin illalla kisasivuilla.


Info-piste

Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet, jälki-ilmoittautumismaksut ja Emitkorttiasiat. Emit-kortin vuokravarauksen tehneet saavat kortin infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia. Vuokra on 3 € / kortti. Kadotetusta kortista peritään 60 €. Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.


Kilpailukeskuspalvelut

WC Kauttuan koululla, ei nastareilla sisälle.

Ei pesumahdollisuutta eikä sisätiloja.

 

Kuntosuunnistus

Orava-cupin yhteydessä on myös kuntosuunnistusrata autokuskeille. Kuntosuunnistukseen ilmoittautuminen infossa, josta saa kartan ostettua 5 € hintaan. Jos haluaa ajan, niin oma Emit mukaan (vuokra 3 €).


Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Joona Huila

Ratamestari: Joona Huila

Lähtö: Teemu Rostedt

Tulospalvelu: Joona Huila

Info & tiedotus: Päivi Reiman

Ensiapu: Anne Heino

Opastus: Jouni Huila

Valvoja: Mika Ruuhiala, Kiukaisten Urheilijat

 

Eura-Kauttuan Urheilijat