Ratamestarin mietteitä

Eura-Kauttuan Urheilijoiden järjestämä nuorten alueottelu ja kansallinen keskimatka suunnistetaan Sieravuoren lomakeskuksessa. Alueelta ei ole olemassa aiempaa suunnistuskarttaa. Kilpailumaasto koostuu Pyhäjärven rantakallioista, sekä niiden väliin jäävistä notkelmista. Näkyvyys maastossa vaihtelee hyvästä erinomaiseen. Maasto on pohjaltaan hyvin juostavaa muutamaa harvennusta lukuunottamatta. Korkeuserot ovat kohtalaisen pienet, vaikkakin keskivertaista satakuntalaista maastoa suuremmat.

Aikuisten ratojen suunnitteluun haastetta toivat muutama maastoa rikkova pelto, sekä pienelle alueelle ahdettu kahdeksan kilometrin mittainen kuntorata. Radoissa on pyritty hyödyntämään suunnistuksellisesti parhaat alueet. Rastinotossa tulee olla tarkkana polkujen ja avokallioiden mahdollistaessa kovan matkavauhdin pitämisen.

Lomakeskuksen rakennettu ympäristö tuo myös oman mausteensa suunnistukseen. Etenkin alueottelun ratojen maastossa on paljon pieniä lomamökkejä, joiden alueella on sallittua kulkea. Nuorimpien sarjojen ratojen suunnitteluun maasto on ollut ratamestarin unelma ja eteen tuleekin monenlaisia suunnistustehtäviä.

 

Toivottavasti kilpailijoille jää suorituksen ohessa aikaa ihastella Pyhäjärviseudun upeita maisemia.

Onnea kilpailuun!

 

Joona Huila,

Ratamestari